30 de juliol 2010

Can Prunera, Medalla d’Or del Patrimoni


dBalears.cat 30-7-2010

La Fundació Amics del Patrimoni atorgarà aquest guardó al Museu Modernista de Sóller pel paper de “referent cultural”. L’entrega serà dia 18 d’agost, durant la festa de l’Esplendor de la Mediterrània


El Museu de Can Prunera obrí al públic l'agost passat

El Museu de Can Prunera serà reconegut dia 18 d'agost amb la primera Medalla d'Or de la Fundació Amics del Patrimoni, que ha decidit entregar aquest guardó al centre modernista pel paper de "referent cultural a la vall de Sóller" i per haver recuperat fidelment "l'esplendor dels elements artístics" del casal del carrer de la Lluna. Es tracta d'un indret que, segons la fundació, és "una peça indiscutible del patrimoni arquitectònic de Mallorca", a més de custodiar una col·lecció permanent d'obres "d'artistes de gran nivell nacional i internacional".

L'acte d'entrega tindrà lloc durant la festa de l'Esplendor de la Mediterrània, que els Amics del Patrimoni celebraran el proper 18 d'agost a can Weyler. El president de la institució, Joan Guaita, confirmà ahir que la Medalla d'Or per a Can Prunera és una manera de reconèixer "la recuperació que s'ha fet d'aquest immoble tan significatiu".
El lliurament d'aquest premi coincidirà també amb el reconeixement que fan cada estiu els Amics del Patrimoni respecte de dones que, gràcies a la seva feina, tenen un lloc cabdal dins la societat balear.

Es tracta d'un acte que la fundació combina amb la festa de l'Esplendor de la Mediterrània, una celebració que honora la feminitat. Margalida Magraner, Yannick Vu i l'artista grega Euphrosyne Doxiadis seran les tres dones reconegudes enguany. Val a dir que el programa de l'Esplendor de la Mediterrània començarà el 10 d'agost amb el trasllat de la imatge de la Verge Adormida de la parròquia de Porreres, des de l'església dels Sagrats Cors, a can Weyler. Aquest mateix dia, a les 20.45 hores, s'inaugurarà la instal·lació del llit de la Mare de Déu d'Agost de 2010, La Verge de les Illes, a càrrec de l'artista Euphrosyne Doxiadis.