02 de juliol 2010

Cort rectifica i fa que el Consell ajorni el BIC del nucli antic

dBalears.cat 2-7-2010

Dubon confirma que avui retirarà de l’ordre del dia aquest punt de la Comissió de Patrimoni a instàncies del PSOE de l’Ajuntament, que ho ha demanat d’esquena al Bloc


L.M./Q.T. Cort ha fet marxa enrere en la seva decisió de protegir tot el centre històric de Palma com a Bé d'Interès Cultural (BIC) i paralitzar de manera temporal les llicències d'obra a la zona. La proposta havia d'elevar-se avui mateix en la comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca per ser aprovada de manera definitiva. El cas és que l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha intercedit perquè finalment aquest punt sigui retirat de l'ordre del dia.

Segons fonts del Consell, Cort ha al·legat que en època de crisi no és un bon moment perquè el Consistori perdi ingressos en concepte de llicències ni per impedir que els promotors puguin reactivar la seva situació econòmica.
Ahir, segons va reconèixer la mateixa consellera insular de territori, Maria Lluïsa Dubon, el consell no havia rebut cap comunicat oficial de l'Ajuntament amb aquesta petició, però sí que hi havia la confirmació de la consellera de retirar-lo avui mateix. La proposta va ser aprovada per unanimitat fa només dues setmanes, el passat 21 de juny, per la Ponència Tècnica de Patrimoni, que té un representant del Consistori, i en aquest curt marge de temps Urbanisme ha fet maniobres contràries a la decisió anunciada. La notícia no ha caigut bé a l'àrea de Patrimoni de Cort.
Ahir, el departament que dirigeix la regidora Nanda Ramon no tenia constància d'aquest canvi de parer d'Urbanisme que controla el PSOE. La mateixa edil ha admès que la declaració de BIC era una proposta "positiva" i que en diverses reunions del Consell s'havia tractat aquesta qüestió. En tot cas, "les competències de patrimoni de Cort sempre queden subjugades a les d'Urbanisme", va remarcar Ramon, per la qual cosa aquest departament no disposa ni de la mateixa autonomia ni poder que té l'àrea de Patrimoni del Consell.