10 de juliol 2010

Foment garanteix la continuïtat del baluard del Príncep

dbalears.cat 10-7-2010

El Ministeri dóna 2,6 milions a Cort per fer la segona i tercera fases de la reforma, que perillava de ser aturada per falta de doblers


Ni la crisi ni la retallada de mesures antidèficit no han impedit al Govern central injectar 2,6 milions d'euros a Cort per garantir la continuïtat de les obres de reforma del baluard del Príncep. L'ajuda permetrà subvencionar el 75% de la segona i la tercera fases de la remodelació del Baluard, que costa 3,46 milions d'euros.

"No teníem clar si podríem continuar amb la reforma en un moment en què els comptes municipals es caracteritzen per l'austeritat", va admetre ahir la batlessa de Palma, Aina Calvo, en la presentació de la segona i la tercera etapes de l'actuació, englobada en un projecte més ampli per fer possible el corredor de la mar de 125.000 metres quadrats.

La regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví, va explicar que les dues fases preveuen la rehabilitació de 1.970 metres lineals de la murada que dóna a l'avinguda Gabriel Roca i l'adequació de 5.335 metres quadrats del sobrebaluard. Així, per donar continuïtat al projecte el Consistori signarà un conveni amb el Ministeri de Foment. Aquestes dues etapes es licitaran de manera conjunta perquè les obres puguin començar aquesta tardor amb una previsió que durin 18 mesos. Segons Garví, la urbanització dels 5.335 metres quadrats permetrà accedir a tots els nivells del baluard. Això inclou la construcció de rampes i murs de contenció, la pavimentació amb formigó, el mobiliari urbà i la construcció de les escales. La regidora detallà que també s'hi faran treballs arqueològics i es restauraran les murades interiors i exteriors d'Avingudes.

La primera fase de la rehabilitació del baluard va començar al juny del 2009 i va acabar al final del mateix any. La batlessa especificà que tota la reforma consta de cinc parts. La primera, conclosa ja, ha consistit a restaurar la muralla que dóna a la mar i la darrera servirà per obrir un centre d'interpretació sobre la història del nucli històric. En total el projecte tindrà un cost aproximat de set milions d'euros, dels quals Cort ja ha gastat quatre. En tot cas, Garví va dir que en finalitzar aquest mandat la totalitat de l'actuació en el baluard no estarà acabada