dBalears.cat 16-9-2008
El batle d’Escorca assegurà ahir que la urbanització necessita créixer per fer-hi habitatges i equipaments, i que, si cal, acudiran fins als tribunals perquè el seu poble no s’ofegui
Borja Català. El batle d’Escorca, Antoni Gómez, assegurà ahir que el Partit Popular farà tot allò possible perquè no es desclassifiqui la a zona urbana del Guix. Per a Gómez, aquests terrenys són els únics per on el nucli urbà pot créixer per construir-hi habitatges per als fills dels residents i equipaments socials, per la qual cosa, si no es deixa construir, "s’estarà ofegant el poble".
El batle, amb el suport en la compareixença davant els mitjans de comunicació del vicepresident del PP balear, Pere Rotger, i la diputada autonòmica Mabel Cabrer, acusà el Consell de Mallorca de crear una cortina de fum amb la polèmica del Guix per ocultar altres afers.
Gómez recordà que fou el Consell de Mallorca qui transformà el Guix en urbanitzable en desclassificar-lo el 1993 i afegí que si no s’hi ha construït més és perquè l’Ajuntament –governat pel PP des del 1991– protegí més encara.
"La urbanització del Guix existeix des dels anys 70, nosaltres no hem traït el plantejament urbà ni hem creat aquesta realitat", apuntà el popular.
El primer regidor d’Escorca volgué recordar que més del 80% dels veïns del seu municipi han signat a favor del manteniment de la zona urbanitzable del Guix i aclarí que només el 0,15% del terme està construït.
Gómez volgué diferenciar entre la urbanització del Guix, on el PP vol que es pugui construir, i la zona denominada com l’Aldea, on el consistori està a favor de la desclassificació com a urbanitzable, però espera que ho faci el Consell perquè l’entitat local no té doblers per pagar les indemnitzacions corresponents.
"Utilització"
De la seva banda, la diputada Mabel Cabrer denuncià la utilització que, segons el seu parer està realitzant la presidenta del Consell de Mallorca amb el cas de la urbanització del Guix. També negà que no comptàs amb l’informe favorable de la Comissió de Patrimoni ni que el seu sòl fos "fals urbà", en referència a les paraules de Dubon, qui fa dues setmanes acusà l’Ajuntament d’Escorca d’haver demanat al Consell la desclassificació del solar per convertir-lo en urbà "enganant l’Administració" al·legant que la zona ja tenia els serveis adequats que es requerien perquè el sòl pogués ser urbà. Segons Dubon, les instal·lacions eren "antigues i inutilitzables".
De la seva banda, Rotger, manifestà públicament el seu suport al batle i destacà les incoherències d’Armengol, com ara el cas de l’hospital de Son Espases, que finalment es contruirà, tot i que durant les eleccions s’havia promès que no es faria.